Forældresamarbejde

 

I Æblestjernen er samabejdet med jer forældre et vigtigt omdrejningspunkt. Vi lægger vægt på et tæt samarbejde om jeres barns trivsel og at der er en vis overensstemmelse os og jer imellem, hvorfor vi prioriterer åben dialog. Det lille barn reagerer på sine omgivelser og sine kropslige fornemmelser, og er der en adfærd der giver anledning til spørgsmål, vil vi sammen med jer finde ud af, hvad det er barnet reagerer på og hvad vi kan gøre for at hjælpe jeres barn.

Sker der større ændringer i jeres liv, der kan have indflydelse på jeres barns hverdag i dagplejen, som fx dødsfald, flytning, skilsmisse, jobskifte eller lignende, så forventer vi naturligvis at blive orienteret. Ligeledes er det rart for os at vide, hvis jeres barn er ekstra træt en dag eller har haft en begivenhedsrig weekend, så vi er opmærksomme på det.

I vil hver dag få at vide, hvordan jeres barns dag har været, og er der brug for en uddybende samtale om jeres barns trivsel, så afsætter vi tid til det uden at jeres barn er til stede. Mødet kan enten være per telefon eller imens børnene sover lur her.

I bedes bakke op om vores faste rytme her alle ugens dage for at give børnene den ro og tryghed, de har brug for. Måden I kan gøre det på, er ved at give jeres barn en fast rytme derhjemme, der ligger så tæt op ad vores som muligt. Børn elsker rytmer og kan ikke styre den selv, hvorfor vi voksne er nødt til at give dem det. Både hvad angår sengetider og spisetider. Børn i 1-3 års alderen skal helst have mellem 13-14 timers søvn og her kan det være god rytme at putte barnet til natten fra syv til syv fx, så det passer med at have et par timers søvn her. Og når det så er sagt er vi udmærket klar over at alle børn er forskellige. Men udhvilede børn, der ikke får lov til at holde fest om aftenen, vil naturligvis have langt mere ud af deres dag her hos os. Hver dag har vi morgensamling kl. 8.45, hvorfor I bedes aflevere jeres barn senest kl. 8.40. Alternativt kan I aflevere efter kl. 9.15.

Vær opmærksom på at vores hjem er skofrit område bort set fra entréen. Ligeledes ønsker vi at mad er noget, vi kun spiser siddende ved bordet til spisetiderne. Så vi vil gerne om I kan undgå, at I bringer mad med ind ved aflevering. Det skaber i øvrigt også uro ved bordet hvis barnet har spist lige inden vi går til bords 😉 Medbringer jeres barn et stykke legetøj eller lignende er det helt ok at vise frem ved ankomst, men vi vil også bede jer forældre om at tage det med igen. Er det noget der er afgørende for en god aflevering at legetøjet bliver, så lister vi det i kurven lidt efter uden større halløj. Bemærk dog at barnets kurv normalt vis kun indeholder de basale fornødenheder.

I bedes ligeledes tage ansvar for jeres barns garderobe og kurv, og dagligt holde den opdateret. Det er vigtigt at udetøj er intakt og funktionelt med hætte og støvleelastikker. At der er tøj til lidt af hvert, da vi er meget ude, og vejret hurtigt kan skifte fra koldt til varmt. Støvler, sko og hjemmesko kan med fordel have velcrolukning eller lynlås.

Jeres barn bedes i øvrigt være omfattet af egen ulykkesforsikring ved opstart.

I medbringer

  • Sikker og funktionel barnevogn*, dyne og pude, intakte regnslag/ insektnet, babyalarmer, sikkerhedsgodkendt sele og lammeskind (i vinterhalvåret)
  • 2 sæt skiftetøj, varme strik og strømper
  • Sovedragt og sovefutter (vinterhalvår)
  • Efter årstiden passende overtøj/ støvler/ sko
  • Skridsikre hjemmesko

Barnets kurv og knager tømmes op til ferier.

*OBS! Kan I af den ene eller anden grund ikke medbringe en barnevogn, har vi to krybber til udlån, der primært bruges til de ældste og længste børn. Efter aftale kan de også bruges ved problemer med hjemtagning af barnevogn, der som hovedregel hjemtages til weekender og ferier. Bruger jeres barn krybbe her, vil vi sende sengetøj med hjem til vask en gang i måneden eller hvis det er synligt beskidt.